cenma

mapa-sismoweb-p

SARIF

bmsand-p

edna-p

sigma-p

herbari-p

soca-p

gbif

atles-climatic

siba

roques

oma

ObservatoriDelClima

Baner Ornitho

Baner EstatNatural

Notícies - CENMA

26/04/2017. Enquesta sobre hàbits en muntanya i percepció del risc d'allaus.

enquestaDes del CENMA us convidem a participar a una enquesta sobre hàbits en muntanya i percepció del risc d’allaus. Aquesta enquesta està dirigida a totes aquelles persones que realitzin algun tipus d'activitat a la muntanya hivernal, especialment les que ho fan habitualment a Andorra, i dura aproximadament uns 7 minuts.

Moltes gràcies per la vostra participació!

link Participar

26/04/2017. Pinzellades geològiques en una antiga vall glacial. GEOLODÍA 2017 al Principat d’Andorra

FontverdEl CENMA organitza, conjuntament amb la direcció de la gestió de la Vall del Madriu-Perafita-Claror, una activitat geològica el proper dissabte 6 de maig.

L’activitat serà una excursió a la vall del Madriu, amb punt de sortida a la carretera de la Plana, a Escaldes-Engordany, i s’arribarà al refugi de Fontverd. Durant la passejada s’aniran explicant els aspectes geològics més remarcables de la vall.

13/04/2017. Últim any per l’atles europeu d’ocells nidificants

EBBA2El 2017 és l’últim any per prendre dades d’evidència de reproducció i abundància pel projecte de l’Atles dels ocells nidificants d’Europa. En alguns països i en particular a l’est i el sud-est d’Europa queden encara alguns buits a prospectar. Si vols ajudar a omplir aquestes llacunes, per exemple, durant les teves vacances, trobaràs tots els detalls aquí. Els punts més evidents s’han representat en aquest mapa.

12/04/2017. Presentació del llibre "Avalanchas, nociones imprescindibles".

Presentacio Llibre AvalanchAhir al vespre va tenir lloc a la Llacuna la presentació del llibre "Avalanchas, nociones imprescindibles" de Bruce Tremper, traduït al castellà per l'ACNA (Associació pel coneixement de la neu i les allaus). L'acte, organitzat conjuntament amb l'EDNA (Espai de neu i allaus) va comptar amb la presència del Sr. Carles Garcia, predictor de l'ICGC, cofundador de Nivorisk, vicepresident de l'ACNA i autor d'un dels capítols que el llibre ofereix en la seva versió en castellà.

A l'acte hi van assistir una cinquantena de persones.