cenma

mapa-sismoweb-p

SARIF

bmsand-p

edna-p

sigma-p

herbari-p

soca-p

gbif

atles-climatic

siba

roques

oma

ObservatoriDelClima

Baner Ornitho

Baner EstatNatural

Notícies - CENMA

20/06/2017. Riscos naturals a les escoles

escola1Al llarg dels darrers mesos, el CENMA s’ha desplaçat a les escoles espanyoles, franceses i congregacionals en l’àrea de formació andorrana, per impartir una formació sobre els riscos naturals d’Andorra als alumnes de 3r cicle.

Des del CENMA volem agrair l’entusiasme de tots els alumnes, en especial els de les tres classes de 5è del Col·legi Janer de Santa Coloma, que ens van sorprendre amb uns bonics dibuixos d’agraïment!


16/06/2017. Concurs de Prats Florits 2017

PratsFlorits 2017El passat dijous 15 de juny es va realitzar la quarta edició del concurs nacional de prats florits d’Andorra.

El prat guanyador d’aquesta edició ha estat el Prat de Vidal, de casa Soldevila als Plans de Ransol. S’ha destacat el bon estat de conservació del prat de dall, representatiu d’un hàbitat molt singular que està vinculat estretament a la seva bona gestió.

15/06/2017. Reunió de l'EAWS a Tutzing.

Reuncio EAWS TutzingAquesta setmana el CENMA ha participat, juntament amb el Servei de Meteorologia del Govern d'Andorra, a la reunió bianual dels serveis de predicció d'allaus d'Europa (EAWS - European Avalanche Warning Services) que ha tingut lloc a Tutzing, Alemanya.

Aquestes reunions són el punt de trobada dels diferents serveis de predicció d'allaus d'Europa, i serveixen per homogeneïtzar criteris i metodologies de treball i comunicació del risc d'allaus en les diferents regions.

07/06/2017. El CENMA i Crèdit Andorrà destinen el premi Pirene rebut pel programa ‘Estat Natural’ a la Gavernera

Cenma Credit GaverneraEl CENMA i Crèdit Andorrà, coproductors del programa ‘Estat Natural’, guardonat amb un accèssit en la XXI edició dels premis Pirene de periodisme interpirinenc, van fer lliurament ahir de la dotació del guardó al Centre d’Acolliment d’Infants i Joves ‘La Gavernera’. El programa de reportatges va ser premiat amb 750 euros, en la categoria de mitjans audiovisuals.

25/05/2017. Inauguració placa emigrants

Placa EmigrantsEl ministre d'Educació i Ensenyament Superior i president de l’Institut d’Estudis Andorrans, Eric Jover, ha inaugurat aquest matí un memorial als emigrants d'Andorra, juntament amb el promotor de la iniciativa, Ricard Fiter.

El memorial està situat a la urbanització privada del poble d'Auvinyà, a la parròquia de Sant Julià de Lòria i està compost d'un monòlit i d'una placa commemorativa. Amb ell es vol recordar tots aquells andorrans que a finals del segle XIX i principis del segle XX van haver d'abandonar el Principat per buscar nous horitzons econòmics.