cenma

mapa-sismoweb-p

SARIF

bmsand-p

edna-p

sigma-p

herbari-p

soca-p

gbif

atles-climatic

siba

roques

oma

ObservatoriDelClima

Baner Ornitho

Baner EstatNatural

Notícies - CENMA

25/05/2017. Inauguració placa emigrants

Placa EmigrantsEl ministre d'Educació i Ensenyament Superior i president de l’Institut d’Estudis Andorrans, Eric Jover, ha inaugurat aquest matí un memorial als emigrants d'Andorra, juntament amb el promotor de la iniciativa, Ricard Fiter.

El memorial està situat a la urbanització privada del poble d'Auvinyà, a la parròquia de Sant Julià de Lòria i està compost d'un monòlit i d'una placa commemorativa. Amb ell es vol recordar tots aquells andorrans que a finals del segle XIX i principis del segle XX van haver d'abandonar el Principat per buscar nous horitzons econòmics.

16/05/2017 Curs d’etnobotànica del CENMA

Postal etnobot maig 2017El proper dia 10 de juny el CENMA organitza un curs d’etnobotànica amb la col·laboració de la Comissió de Gestió de la Vall del Madriu-Perafita-Claror.

El curs consta d’una sortida de camp al matí i un taller d’elaboració de remeis a la tarda.

11/05/2017. Celebració VII Jornada de la biodiversitat al 27 maig

Jornada biodiversitat 2017El proper 27 de maig se celebrarà per setena vegada el Dia Mundial de la Diversitat Biològica, que enguany s’enfoca entorn la diversitat biològica i el turisme sostenible. El CENMA, en col·laboració amb el Parc Natural de la Vall de Sorteny, el Parc Natural Comunal de les Valls del Comapedrosa i la Comissió de Gestió de la Vall del Madriu-Perafita-Claror organitza 4 activitats arreu del territori d’Andorra.

09/05/2017. Estudi de la migració de la papallona atalanta

Vatalanta mthomaL'atalanta Vanessa atalanta és una papallona migradora que a l'estiu es distribueix per tot Europa, però a la tardor les poblacions més nòrdiques abandonen les Illes Britàniques i Escandinàvia i migren cap al sud d'Europa, passant pels Pirineus. A la primavera les papallones recorren el camí invers cap al nord.