cenma

mapa-sismoweb-p

SARIF

bmsand-p

edna-p

sigma-p

herbari-p

soca-p

gbif

atles-climatic

siba

roques

oma

ObservatoriDelClima

Baner Ornitho

Baner EstatNatural

Notícies - CENMA

04/08/2017. El projecte REPLIM monitoritza dos llacs a l’Estanyó i Pessons

FotoREPLIMAquests dies s’ha desplaçat a Andorra un equip d’investigadors de l’Instituto Pirenaico de Ecologia (IPE) i del Centre d’Estudis de la Neu i de la Muntanya d’Andorra (CENMA) per treballar en el projecte REPLIM. Es monitoritzaran dos llacs andorrans, l’Estanyó i el segon llac de Pessons per tal d’estudiar-ne els sediments i reconstruir l’evolució del canvi climàtic al Pirineu.

27/07/2017. El mes de juny ha estat càlid i sec en precipitacions

BC juny 2017 CENTRALEs tracta del segon juny més càlid d’ençà que es prenen mesures a la central hidroelèctrica de FEDA. El mes de juny ha destacat per les anomalies càlides a tot el país, sobretot al sud i per sota de 2.000 metres, on es pot qualificar de molt càlid. Les precipitacions han estat lleugerament inferiors a les normals i marcades pel caràcter tempestuós típic de l’època de l’any.

Per conèixer més detalls sobre el comportament de les temperatures i precipitacions durant aquest mes, podeu consultar els mapes d'anomalies al següent enllaç.

26/07/2017. Xarxes socials de les V Jornades Tècniques de Neu i Allaus

Snow SymposiumEls propers 9, 10 i 11 d’octubre, Ordino acollirà les V Jornades Tècniques de Neu i Allaus. Aquesta edició, organitzada pel CENMA, l’Observatori de la Sostenibilitat d’Andorra, l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, el Servei Meteorològic de Catalunya i el Conselh Generau d’Aran, porta per nom Pyrenean Symposium on Snow and Avalanches.