cenma

mapa-sismoweb-p

SARIF

bmsand-p

edna-p

sigma-p

herbari-p

soca-p

gbif

atles-climatic

roques

oma

ObservatoriDelClima

Baner Ornitho

Baner EstatNatural

Notícies - CENMA

20/04/2018. Celebració de la Jornada de les Ciències

Jornada CienciesEl passat 18 d’abril es va realitzar la 17ª edició de la Jornada de les Ciències, activitat orientada als alumnes de 1er de batxillerat dels tres sistemes educatius del país. L’activitat l’organitza el Ministeri d’Educació i Ensenyament Superior amb la col·laboració del professorat i del CENMA. L’objectiu principal és congregar els alumnes per treballar de forma conjunta, en diferents tallers vinculats amb les diferents branques de la ciència.

17/04/2018. El CENMA-IEA ha participat en l'Assemblea General de l’EGU (European Geosciences Union) 2018 a Viena

Egu 2018L'Assemblea General de l’link EGU 2018 va ser novament un gran èxit amb 4.776 presentacions orals, 11.128 pòsters i 1.419 PICO (Presenting Interactive Content), a més de 666 sessions científiques úniques amb 68 cursos curts i 294 esdeveniments paral·lels que van crear un programa interessant. En l’Assemblea van participar 15.075 científics de 106 països, dels quals el 53% tenien menys de 35 anys.

El CENMA-IEA, present en aquesta trobada de científics, va presentar una investigació sobre neu i allaus que s'està desenvolupant al país.

06/03/2018. 1r Congrés d’ornitologia a les terres de parla catalana

Noticia COTPCAquest any 2018 veurà el naixement del 1er Congrés d'Ornitologia de les Terres de Parla Catalana (COTPC), el comitè organitzador del qual compta amb el CENMA entre altres entitats. El congrés té la finalitat de servir de presentació de la feina que els diferents investigadors, grups ornitològics i entitats estan fent arreu d'aquest territori que abasta zones amb força lligams culturals i lingüístics, a més d'una ubicació geogràfica de gran interès per a l'estudi dels ocells.

01/03/2018. Inici d’una nova temporada del BMSAnd

Imatge papallonesEl dia 1 de març s’inicia una nova temporada del projecte de seguiment de papallones diürnes d’Andorra, l’anomenat BMSAnd (Andorran Butterfly Monitoring Scheme). Aquest projecte coordinat pel CENMA, es va iniciar l’any 2004 i té com a principal objectiu conèixer la diversitat de papallones diürnes en l’àmbit andorrà i fer un seguiment de les seves poblacions al llarg dels anys.