cenma

mapa-sismoweb-p

SARIF

bmsand-p

edna-p

sigma-p

herbari-p

soca-p

gbif

atles-climatic

siba

roques

oma

ObservatoriDelClima

Baner Ornitho

Baner EstatNatural

Notícies - CENMA

30/08/2016. L’estació sísmica de la Rabassa enregistra el sisme de magnitud 6.2 que va sacsejar fortament Itàlia la matinada del 24 d’agost

3008 sismograma italiaLa matinada del 24 d’agost es va produir un terratrèmol de magnitud 6.2 a la part central d’Itàlia, a la regió de Lazio, província de Rieti, a 110 km al nord-est de Roma.

Les ones del terratrèmol, que es va produir a les 03:36 (01:36 UTC), van arribar a Andorra només dos minuts més tard, i van ser enregistrades per l’estació sísmica de la Rabassa.

22/08/2016. L’IEA a la Diada Andorrana del 20 d’agost a Prada de Conflent.

22 8 prada1Aquest dissabte 20 d’agost ha tingut lloc la 29ª Diada Andorrana a la Universitat Catalana d’Estiu (UCE) de Prada de Conflent organitzada per la societat Andorrana de Ciències (SAC). El tema de debat d’enguany ha estat “El Canvi Climàtic i Andorra”.

Ambdós centres de recerca de l’IEA, el CRES i el CENMA, estan desenvolupant treballs de recerca en el canvi climàtic a Andorra. Per aquest motiu han participat en la diada d’enguany amb cinc presentacions. Joan Micó del CRES ha fet la presentació titulada “l’opinió pública i el medi ambient”, on s’ha fet un repàs dels resultats de les enquestes fetes des del CRES a l’opinió pública sobre diferents aspectes relacionats sobre el medi ambient des del 2002, i com ha canviat la percepció d’aquesta temàtica durant aquests temps.

22/06/2016. Exposició Flora de Muntanya 25 i 26 de juny

ExpoBotanicaEl cap de setmana del 25 i 26 de juny, el departament d’Agricultura i Medi Ambient del Comú d'Ordino organitza, amb la col·laboració del CENMA, l’exposició "La Flora de muntanya" on es mostraran algunes de les espècies de vegetals que es poden trobar a Andorra.

En aquesta desena edició l'exposició tindrà lloc al Centre de Natura de la Cortinada. L’exposició estarà oberta durant tot el cap de setmana, amb horari de 10-14 h i de 16-20 h (19 h el diumenge).