cenma

mapa-sismoweb-p

SARIF

bmsand-p

edna-p

sigma-p

herbari-p

soca-p

gbif

atles-climatic

siba

roques

oma

ObservatoriDelClima

Baner Ornitho

Baner EstatNatural

Notícies - CENMA

02/02/2017. L’Atles dels Ocells Nidificants d’Europa 2, mapes pilot

BuboBuboL’Atles dels Ocells Nidificants d’Europa – 2  (EBBA2) és un projecte que involucra més de 50 països europeus, incloent la part occidental de Rússia, el Caucas i Turquia. Incorpora informació entre 2013 i 2017 de més de 500 espècies i és per això que ara s’ha fet una prova pilot amb 15 d’elles. Al link visualitzador on line es poden consultar els mapes provisionals d’ocurrència, categoria de nidificació, abundància i la diferència amb l’Atles de 1997 d’aquestes 15 espècies.

17/01/2017. L’expedició científica EWI d’Andorra entre les 10 millors

EWI creaf 2016Els participants voten per l’expedició a Andorra com la vuitena millor experiència de turisme científic. L’any passat va ser el primer que l’expedició científica del CREAF i el CENMA emparada per l’ONG EarthWatch Institute (EWI) es va desenvolupar a Andorra, després d’uns anys al Pirineu francès. És un projecte de turisme científic en el que voluntaris d’arreu del mon (amb gran presència d’americans) passen 9 dies al país col·laborant estretament amb els investigadors per desenvolupar diferents projectes d’estudi del canvi climàtic, com l’adaptació dels insectes o els petits mamífers en zones d’alta muntanya.

11/01/2017. Presentació del nou Atles climàtic i digital d'Andorra (ACDA)

attpfuotDes del Centre d’Estudis de la Neu i de la Muntanya d’Andorra de l’Institut d’Estudis Andorrans (CENMA-IEA), i en col·laboració amb la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), s’ha actualitzat i publicat el nou Atles climàtic digital d’Andorra (ACDA – www.acda.ad).

En motiu d'aquesta presentació, el proper dimarts 17 de gener a les 19:00 a la sala d’actes del Centre cultural de la Llacuna d’Andorra la Vella es farà una xerrada divulgativa sobre l’ACDA oberta a tothom.