cenma

mapa-sismoweb-p

SARIF

bmsand-p

edna-p

sigma-p

herbari-p

soca-p

gbif

atles-climatic

siba

roques

oma

ObservatoriDelClima

Baner Ornitho

Baner EstatNatural

Notícies - CENMA

21/07/2017. El primer concurs ORNITHO.AD ja té guanyador

Concurs OrnithoEl primer concurs ORNITHO.AD va tenir lloc entre els dies 1 de maig i 30 de juny de 2017, amb l’objectiu de promoure la utilització del portal a Andorra. Entre els diferents usuaris d’aquesta plataforma  d’informació faunística, aquells que van complir amb els criteris per entrar al concurs s’ha realitzat un sorteig que ha guanyat el Sr. Andreu Escola. El CENMA li entregarà els propers dies dues monografies de la col·lecció pròpia com a premi del concurs.

17/07/2017. Hygrocybe spadicea, un fong nou per Andorra

Hygrocybe spadiceaEl passat dia 13 de juliol durant les expedicions científiques que tenen lloc en el marc del projecte EarthWatch (EWI), a la Parròquia d’Ordino, ha estat recollida una interessant espècie de bolet, nova per Andorra. Es tracta d’Hygrocybe spadicea (Scop.) P. Karst., amb un peu i unes làmines grogues i un barret de color marronós.

10/07/2017. Sortida al Parc natural de la Vall de Sorteny per conèixer les papallones diürnes

Postal curs papallones 2017El proper diumenge 23 de juliol tindrà lloc una Sortida per conèixer les papallones diürnes organitzada pel CENMA, amb la col·laboració de la Societat Catalana de Lepidopterologia, el Museu de Ciències Naturals de Granollers i el Parc natural de la Vall de Sorteny.

L’activitat s’iniciarà a les 10h del matí des de la caseta d’informació del Parc, que està situada a l’aparcament de l’entrada del Parc. Es farà un recorregut circular que transcorrerà per diferents hàbitats. L’activitat finalitzarà cap a les 14h aproximadament.

07/07/0217. El CENMA participa a les jornades Hymex (4-7 de juliol a Barcelona)

Des de l'any 2011 el Cenma està vinculat al projecte HyMex (HYdrological cycle in the Mediterranean EXperiment), participant activament a l'equip de treball de precipitacions intenses. HyMeX és un projecte multidisciplinari sobre el cicle hidrològic a la Mediterrània i està liderat per la comunitat científica francesa.

Entre el 4 i el 7 de juliol d’enguany s'estan celebrant les desenes jornades de treball del projecte a Barcelona, on entre altres, s'ha presentat la comunicació "Overview of Gravity Waves, Orographic Precipitation and related processes (GWOP) in The Cerdanya 2017 field experiment", projecte en el qual el Cenma col·labora.

28/06/2017. Reunió de la Comissió de Tectònica de la Sociedad Geológica de España a Andorra.

ReunioCTSGEEl passat diumenge 25 de juny va tenir lloc al centre cultural i de congressos lauredià la XXIX reunió de la Comissió de Tectònica de la SOciedad Geológica de España (SGE), coorganitzada pel CENMA, l'IGME (Instituto Geológico y Minero de España), la Universitat de Barcelona i la Universidad de Oviedo. Dillus i dimarts va tenir lloc la sortida de camp que tradicionalment acompanya la reunió, amb el títol "Estructura de los materiales prevariscos de la Zona Axial pirenaica en la transversal de Andorra", i guiada per Pilar Clariana, Joaquín García - Sansegundo, Aina Margalef i Josep Maria Casas.