cenma

mapa-sismoweb-p

SARIF

bmsand-p

edna-p

sigma-p

herbari-p

soca-p

gbif

atles-climatic

siba

roques

oma

ObservatoriDelClima

Baner Ornitho

Baner EstatNatural

Notícies - CENMA

25/09/2017. Jornades de Micologia 2017

Jornades Micologia 2017

Com cada tardor, el CENMA organitza les Jornades de micologia els dies 13, 14 i 15 d’octubre. S’organitzen diverses activitats amb la col·laboració de la Societat Catalana de Micologia (SCM) i el Centre d’Interpretació del Comapedrosa (CIC), lloc on es duran a terme totes les activitats.

Podeu descarregar-vos el programa de les Jornades en format PDF.

Les jornades seran impartides per la Societat Catalana de Micologia i el CENMA.

06/09/2017. Celebració de la Moth Night, la Nit de les Papallones Nocturnes

MothNight 2017El proper dijous 21 de setembre el CENMA celebra l’onzena edició de la Nit de les Papallones Nocturnes a Andorra, l’anomenada Moth Night.

Durant aquesta nit diversos científics d’àmbit europeu surten al camp per identificar el màxim nombre d’espècies de papallones nocturnes, amb la finalitat de conèixer millor aquest grup taxonòmic i posar en comú les dades recollides.

04/08/2017. El projecte REPLIM monitoritza dos llacs a l’Estanyó i Pessons

FotoREPLIMAquests dies s’ha desplaçat a Andorra un equip d’investigadors de l’Instituto Pirenaico de Ecologia (IPE) i del Centre d’Estudis de la Neu i de la Muntanya d’Andorra (CENMA) per treballar en el projecte REPLIM. Es monitoritzaran dos llacs andorrans, l’Estanyó i el segon llac de Pessons per tal d’estudiar-ne els sediments i reconstruir l’evolució del canvi climàtic al Pirineu.

27/07/2017. El mes de juny ha estat càlid i sec en precipitacions

BC juny 2017 CENTRALEs tracta del segon juny més càlid d’ençà que es prenen mesures a la central hidroelèctrica de FEDA. El mes de juny ha destacat per les anomalies càlides a tot el país, sobretot al sud i per sota de 2.000 metres, on es pot qualificar de molt càlid. Les precipitacions han estat lleugerament inferiors a les normals i marcades pel caràcter tempestuós típic de l’època de l’any.

Per conèixer més detalls sobre el comportament de les temperatures i precipitacions durant aquest mes, podeu consultar els mapes d'anomalies al següent enllaç.