cenma

mapa-sismoweb-p

SARIF

bmsand-p

edna-p

sigma-p

herbari-p

soca-p

gbif

atles-climatic

siba

roques

oma

ObservatoriDelClima

Baner Ornitho

Baner EstatNatural

Notícies - CENMA

15/12/2017. Cursos EDNA 2018

Cursos EDNA 2018Us informem que des de l’EDNA posem en marxa una temporada més els cursos de “Neu, allaus i seguretat a la muntanya hivernal”.

Enguany el nivell 1 en horari de vespre es realitzarà del 15 al 20 de gener, i el nivell 1 amb format intensiu de cap de setmana serà els dies 2 (tarda), 3 i 4 de febrer.

14/12/2017. Trobades anuals de la xarxa Pirineus Vius

XarxaPirineusViusEls dies 12, 13 i 14 de desembre hi ha hagut a Bagnères de Bigorrre les trobades anuals de la xarxa Pirineus Vius, en les que el CENMA participa. La xarxa és fruit del treball i la cooperació de més de 60 entitats que treballen en l’educació i la divulgació del patrimoni natural arreu del Pirineu, agrupant gent de Navarra, Aragó, França, Catalunya i Andorra.

12/12/2017. Presentació del projecte ATES

Presentacio ATESAquest matí ha tingut lloc, a la vall de Sorteny, la presentació del projecte ATES (Escala de classificació del terreny d'allaus), de la mà del Sr Francesc Camp, Ministre de Turisme, i de Marc Pons i Aina Margalef per part del CENMA.

El projecte ATES té com a objectiu dotar d'una nova eina als practicants d'esports d'hivern per reduir el nombre d'accidents per allaus, així com donar a conèixer itineraris poc freqüentats i alternatives segures en dies de perill d'allaus elevat.

06/12/2017. El documental “L’allau d’Arinsal” s’emporta part del premi Pirene 2017 de periodisme interpirinenc

Joventut AgriculturaEl documental "L’allau d’Arinsal”, dirigit per Anna Pifarré, realitzat per Ignasi Llobet, i produït per Eva Pons, Ràdio i Televisió d'Andorra i el CENMA, s’ha emportat part del premi de Pirene 2017 de periodisme interpirinenc per un treball que recull les vivències, la gestió i l’aprenentatge de l’allau que el 8 de febrer del 1996 va arrasar part del poble d’Arinsal. El documental recull imatges devastadores de l’allau mai vistes, testimonis que van viure les hores més tenses, i especialistes que expliquen amb rigor científic l’impacte que va causar l’allau d’Arinsal.

23/11/2017. Última actualització dels indicadors d’ocells agrícoles i forestals a Europa

Farmland Bird Ind 2017Les últimes dades d’ocells comuns d’Europa, agrupades gràcies al projecte Pan-European Common Bird Monitoring Scheme (PECBMS) mostren el declivi continuat de l’indicador dels ocells de zones agrícoles entre els anys 1980 i 2015. Mentre que l’indicador d’ocells forestals es troba més o menys estable durant aquest període, l’indicador de zones agrícoles mostra la sorprenent caiguda d’un 55% en aquests 35 anys.