cenma

mapa-sismoweb-p

SARIF

bmsand-p

edna-p

sigma-p

herbari-p

soca-p

gbif

atles-climatic

roques

oma

ObservatoriDelClima

Baner Ornitho

Baner EstatNatural

Notícies - CENMA

15/05/2018. Inici de les Expedicions Earthwatch Institute (EWI)

Expedicions EWI 2018Aquest dissabte, 12/05/2018, han arribat els primers voluntaris internacionals que participaran en els projectes de recerca emmarcats dins del projecte del projecte Wildlife in the Changing Andorran Pyrenees. Aquest projecte està coordinat a Andorra per un equip científic del CREAF (Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals) i del CENMA i està finançat per l’ONG Earthwatch Institute i el Comú d'Ordino.

11/05/2018. Celebració dia de la Biodiversitat

Jornada biodiversitat 2018El CENMA organitza un any més diverses activitats relacionades amb el dia internacional de la biodiversitat.

Gràcies a la col·laboració del Parc Natural de la Vall de Sorteny, el Parc Natural Comunal de les Valls del Comapedrosa i la Comissió de Gestió de la Vall Madriu – Perafita – Claror us proposem tres tallers els dies 23, 24 i 25 de maig.

11/05/2018 Èxit de participació a la nit de les papallones nocturnes

Nit Papallones Maig 2018 01Una vintena de persones van participar a la 12a edició de la Nit de les Papallones, l’anomenada Moth Night.

L’acte, el qual va tenir lloc al Centre de Natura de la Cortinada, va començar amb una conferència introductòria sobre el món de les papallones. Posteriorment, l’especialista Èric Sylvestre, va exposar de forma més detallada els trets principals de les diferents famílies de papallones nocturnes.

03/05/2018. Celebració de la Moth Night, la Nit de les Papallones Nocturnes

Postal Moth Night 2018El proper dijous 10 de maig el CENMA celebra la dotzena edició de la Nit de les Papallones Nocturnes a Andorra, l’anomenada Moth Night.

Durant aquesta nit diversos científics d’àmbit europeu surten al camp per identificar el màxim nombre d’espècies de papallones nocturnes, amb la finalitat de conèixer millor aquest grup taxonòmic i posar en comú les dades recollides.

20/04/2018. Celebració de la Jornada de les Ciències

Jornada CienciesEl passat 18 d’abril es va realitzar la 17ª edició de la Jornada de les Ciències, activitat orientada als alumnes de 1er de batxillerat dels tres sistemes educatius del país. L’activitat l’organitza el Ministeri d’Educació i Ensenyament Superior amb la col·laboració del professorat i del CENMA. L’objectiu principal és congregar els alumnes per treballar de forma conjunta, en diferents tallers vinculats amb les diferents branques de la ciència.