Capcalera Cres

Notícies - CRES

09/10/2017. S’inicia el treball de camp de l’Observatori

09 10 17 treball campAquesta setmana s’ha engegat el treball de camp de l’enquesta del segon semestre de l’Observatori del 2017.

En aquesta edició es tracta una sèrie de temàtiques que giren al voltant dels aspectes a millorar d’Andorra, seguit del turisme i la imatge que se’n desprèn al Principat, el patrimoni gastronòmic, i per últim, els productes d’Andorra.

Els resultats de l’enquesta es presentaran al mes de desembre.

21/09/2017. Presentació dels resultats de l’estudi d’abstenció política a Andorra

Abstencio Politica 2017Aquest matí s’han presentat els resultats de l’estudi sobre l’abstenció política a Andorra elaborat pel CRES, amb la col·laboració del Departament d'Estadística del Govern, per encàrrec del Grup Nacional del Consell General a la Unió Interparlamentària (UIP). Els objectius principals de l’estudi han estat: analitzar les característiques de l’abstenció al Principat i determinar els factors que han donat lloc a un augment de l’abstencionisme.

06/07/2017. Presentació dels resultats de l’Observatori del primer semestre del 2017

06 07 16 portada tripticAquest matí el CRES ha presentat els resultats de l’enquesta de l’Observatori del primer semestre del 2017.

L’Observatori és un instrument que vol mesurar les percepcions de la població sobre diversos aspectes de la societat andorrana i la seva evolució. És per això que aquesta enquesta es fa de manera periòdica (dos cops a l’any) i té preguntes que es repeteixen regularment, preguntes que tracten sobre temes d’actualitat i preguntes sobre temes relacionats amb les línies d’investigació del nostre centre.

En aquesta edició l’anàlisi s’ha dividit en tres grans blocs. En un primer moment s’han realitzat les preguntes sobre els principals aspectes a millorar d’Andorra en l’actualitat , seguit de la situació econòmica al país. Per últim s’ha tractat la temàtica de la desigualtat de gènere, fent èmfasis en les hores dedicades a la llar, i la realització de les tasques domèstiques.

13/16/2017. Resultats finals de l’enquesta d’opinió política

13 06 resultats finals enq politicaJa podeu consultar l’anàlisi complet de l’Enquesta d’Opinió Política d’aquest 2017.

Les temàtiques principals tractades han estat l’interès per la política, la valoració de la situació política a Andorra, la valoració d’una sèrie d’aspectes en el context andorrà com ara els drets dels treballadors; la doble nacionalitat; el vot pels residents. També es demanava per la confiança envers els polítics i les institucions, la gestió del Govern així com l’actuació política de l’oposició, la simpatia pels partits, i la intenció de vot.

01/06/2017. Presentació dels resultats de l’enquesta d’opinió política

01 06 17 enquesta politicaAquest matí s’han presentat els resultats de l’enquesta d’opinió política de l’any 2017. Aquesta enquesta pretén mesurar les percepcions de la població sobre diversos aspectes relacionats amb l’actualitat política del Principat. Tot i que en alguns Observatoris s’han demanat qüestions polítiques, aquest treball vol ser una eina que específicament tracti sobre aquest tema. Així s’hi recull l’interès per la política, la valoració dels polítics desagregat per andorrans i no andorrans, i la intenció de vot.